top of page

Aluminium plinten

Deze zijn vervaardigd uit aluminium en ontworpen om gedeeltelijk in te werken. 

Deze zijn in het vlak of terugliggend ten opzichte van het muurvlak. Ingewerkte plinten zijn ondertussen een vaste waarde geworden in de totale interieurinrichting omdat de profielen een "high end" afwerking garanderen. Het gamma wordt regelmatig uitgebreid met specifieke technische oplossingen. 

Een plint is dan ook veel meer dan de beschermende overgang tussen vloer en pleisterwerk. Een plint zal uw interieur extra onderlijnen.

 

Waarom aluminium?

Het materiaal is vormvast, dun, neemt geen vocht op en kan op verschillende manieren duurzaam afgewerkt worden. Houten pliunten daarentegen kunnen vocht opnemen; stenen plinten zijn dan weer dikker. 

 

Afwerking

De plinten kunnen vooraf gelakt of geanodiseerd worden. Deze behoeven geen verdere afwerking na plaatsing.

Vaak worden de plinten ook geschilderd  in de kleur van de muur, dan worden de plinten voorzien van een grondverf op de gewenste zichtzijde.

 

Voorzetplinten eventueel gecombineerd met het terugliggend profiel. 

Bovendien bieden we een volledig gamma aluminium voorzetplinten aan in verschillende hoogtes en diktes. Ook deze zijn verkrijgbaar in onze afwerkingen geanodiseerd, met grondverf, gelakt, brons of canon de fusil. Deze voorzetplinten kunnen onder andere gebruikt worden in combinatie met de terugliggende profielen om een nóg subliemer resultaat te verkrijgen 

Home
plinten-1524311515.jpg
plinten-1499412379.jpg
plinten-1399989268.jpg
plinten-1499412355.jpg
plinten-1499412443.jpg
bottom of page